En liten ask...

Publicerat: 2011-06-13 / 00:11:27 | Kategori: Askar
Här är en liten ask jag gjorde i vintras till en av mina bästa kompisar.

(Jag är hos min pappa just nu och där har jag inga scrapbookingprylar så därför laddar jag nu upp gamla skapelser jag gjort, vilket ni får nöja er med tills jag tar mig till mamsen igen och pysslar!)

Puss & Kram Skumbanan!
/ Sofie :*

Syrran fyllde 25 år!

Publicerat: 2011-06-12 / 23:55:24 | Kategori: Kort
När min underbara storasyster fyllde 25 år i maj så gjorde jag ett grattiskort till henne.

Och det såg ut så här:Då min syrra också håller på med scrapbooking så blev hon jätte glad för kortet och undrade vart jag hade köpt allt ifrån och det visste jag typ inte heller... haha. <3

Puss & Kram Skumbanan
/ Sofie :*

jösses....

Publicerat: 2011-06-12 / 23:24:21 | Kategori: Allmänt
... Inte trodde jag att allt skulle vara så klurigt med en blogg! Att ha snygg design, snyggt upplägg och bra information.. allt är mer komplicerat än vad jag någonsin kunnat ana! Har verkligen mycket att lära mig, så ha överseende den kommande tiden för detta kommer nog ta ett tag att lära sig... och jag som är duktig på datorer och brukar fatta snabbt... jo tjena, inte på blogg.se i alla fall! hahaha!

Puss & Kram Skumbanan
/ Sofie :*


Glömde nästan!...

Publicerat: 2011-06-12 / 23:09:44 | Kategori: Kort
.... Jag glömde nästan att publicera min första skapelse med 3D-Mirandanallarna... de två tidigare korten som jag visat med dem var faktiskt inte mina första. Jag fick i uppdrag av min mamma som skulle på studentmottagning några dagar efter att göra ett studentkort... såå... jag gjorde en med en 3D-Mirandanalle. :)


 
Hörde att tjejen som tog studenten blev mycket glad, vilket gjorde mig i sin tur väldigt glad! :D

Puss & Kram Skumbanan
/ Sofie :*

En till godbit från mässan!

Publicerat: 2011-06-12 / 23:05:44 | Kategori: Kort
Det fanns också en tävling då man skulle göra ett speciellt kort enligt en särskild mall. Ett sicksackkort skulle man nog kunna kalla det. Jag råkade börja göra mitt kort lite för sent och hann därför inte delta i tävlingen, jag slarvade också en hel del med kortet för att jag var så stressad, så idag hade jag nog inte gjort kortet som jag gjorde då men det får väl duga ändå antar jag.

Ska göra ett nytt kort av den här kortmallen inom en snar framtid tror jag. :)Hehe, yes, Mirandanallen igen. Blev verkligen förälskad i dem, hade aldrig sett dem förut innan mässan (alltså de där 3D-grejerna, Mirandanallar har jag sett förut däremot ;D)

Denna 3D-Mirandanalle var lite klurigare än Morsdag-kortet då den här hade så små detaljer, alltså slipsarna, de var väldigt tunna och det var väldigt svårt att inte råka bryta av dem när man skulle ta bort dem från pappret men med mycket fokus och tålamod så gick det. :)

Puss & Kram Skumbanan!
/ Sofie :*

forts. på skapelser från mässan!

Publicerat: 2011-06-12 / 22:56:23 | Kategori: Kort

En av de andra tävlingarna var självklart en morsdag-tävling då Mors Dag var en av dagarna! Då man skulle skapa en layout, ett alster eller ett kort med temat "Mors dag". Jag valde att göra ett kort av det underbara "Miranda-kitet" som jag köpte under mässans gång. Jag blev helt förälskad i de små 3D-nallarna. :)

De var dessutom jätte roliga att pyssla med och enkla!

Här är mitt Morsdagkort till Mamma. :) Hon blev jätte glad och jag tappade räkningen på hur många kramar jag fick. haha!På den tävlingen så var det lottning och jag har ALDRIG tur när det gäller lotterier så jag vann tyvärr inte den tävlingen heller. Men jag var glad ändå. :)


Scrapträff 28-29 maj!

Publicerat: 2011-06-12 / 22:47:48 | Kategori: Layouter

Ååh den var så himla rolig den träffen. Vi var tjugo scrapare som satt uppe på scenen i Vaksalaskolans matsal. Där det också fanns en massa scrapbookingbuktiker till våran stora glädje! Bl.a. http://www.scrap-perra.se/ och http://www.cardsofmaria.se/. Underbara butiker! Om du inte har hört talats som dem förut så tveka inte och kolla in deras webbutiker nu!

Jag var alltså en av de lyckliga tjugo som fick sitta uppe på scenen och scrapa i två dagars tid, bl.a. med min syster och andra scrapare som jag känner genom scrapbookingföreningen Uppysslingen som jag är medlem i.

Om du vill bli medlem i Uppyslingen så är det mega enkelt! Det är en avgift på 50:- om året och det innefattar då att vi medlemmar träffas en dag varannan vecka i en lokal i Uppsala och scrapar och det finns i stort sett alltid fika tillgängligt för den sugne. Och det är självklart inget tvång att komma på de scraptiderna, man kommer när man har tid och kan helt enkelt!
Om du vill veta mer om själva träffen och om Uppysslingen så gå in på: http://www.uppysslingen.blogspot.com/.


Men tillbaks till scrapmässan! Under mässan så fanns det en rad tävlingar för oss scrapare och jag deltog i några av dessa. I den första tävlingen så skulle man skapa en layout/kort av det material man fick i en påse, alltså en goodiebag! Och man fick endast använda det som fanns i goodiebagen. Alla scrapare fick i stort sett likadana papper och dekorationer och sen var det bara att sätta igång och pyssla!

Man fick dessutom (om man ville) ha med bokstäver på layouten/kortet, använda sig av glitterlim och stämplar och stämpelfärg.

Här är mitt bidrag till tävlingen, jag gjorde en layout av min här på kortet nyvakna storasyster. <3

scrapbookingmässan, layout emelie

scrapbookingmässan, layout emelie

scrapbookingmässan, layout emelie

Jag vann inte tävlingen men fick röster åtminstone, det var så många andra där som var jätte duktiga och hon som vann förtänade det verkligen! Man känner sig alltid dålig när man ser andras skapelser, men man får samtidigt jätte mycket inspiration. Det är nästan en av de bästa grejerna med de där träffarna, att man får inspiration samtidigt som man får en massa trevligt sällskap. :)

Mer skapelser i nästa inlägg!

Puss & Kram Skumbanan
/Sofie :*


Jahopp, då har man gjort det.

Publicerat: 2011-06-12 / 21:17:59 | Kategori: Allmänt

NU har jag äntligen fått tummen ur rumpan och faktiskt startat en scrapbookingblogg.
Fantastiskt bra gjort av mig om jag får säga det själv. Massor av anhöriga och scrapvänner har peppat mig att starta en så nu tyckte jag att det var dags att göra det, speciellt nu med när jag har tio veckor sommarlov framför mig. Ska nog ha tid att fixa och dona, eller vad tror ni? :)

Ska försöka vara så aktiv som möjligt att lägga upp bilder på mitt scrapande och pyssel. Hoppas ni gillar mig och mina skapelser!

Kommer lägga upp både gammalt skapande och nytt skapande, främst nytt då det är mest roligt att se. :)

Puss & Kram Skumbanan
/Sofie :*RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!